Looking to Buy Furniture Online?  Click here

Wiltshire Music Centre

The Wilstshire Live Music Centre is a 300 seat live music centre in Bradford-upon-Avon, supporting the local community and regularly drawing national and international performers to entertain and delight audiences of all ages.

The centre is run by over 100 volunteers and is one of the UK's most successful small-scale regional arts lottery projects.

The Trust extended the Centre to meet the growing needs of their staff. As part of the project they wanted to revitalise the foyer area to provide a more welcoming and comfortable experience for visitors.

Elm Workspace worked closely with their designers, Burtt-Jones and Brewer and with Bruce Munro, an internationally renowned lighting sculptor. Elm worked on the design and installation of internal and external signage, new floor coverings and the provision of flexible and bespoke furniture. Elm were also tasked with re-plastering, re-carpeting and fitting new lighting, all the while liaising with contractors who were simultaneously working on an extension to the Music Centre.

The foyer’s new furniture was under the jurisdiction of Burtt-Jones & Brewer, design partner of Wiltshire Music Centre.

The installation of a new lighting structure, designed by world famous British artist, Bruce Munro, also had to be taken into consideration. Elm worked closely with the design installation team, ensuring every meticulous detail was fine-tuned.

The foyer has been transformed into a symphony of practicality and stunning aesthetics, giving the Wiltshire Music Centre and proud locals alike, something to really sing about.

Ross Paterson from Elm Workspace comments:

‘I am really proud to be helping out this local charity and working with such high profile partners. The centre is already an excellent venue for music lovers and the improvements will make it even better!’

 

You may also like ...

Danone / Nutricia   An existing client asked us to revisit their offices following an internal rebrand and...
One of our ongoing clients, Good Energy, asked us to design a reception area combined with a multi functional...
This project featured some innovative tendering practices in order to be chosen to complete successful 3 week...